uitvaartfotografie

familie V.

"Wat een prachtige foto's van het prachtige afscheid en tijdens de dienst en dag zelf, geen seconde gemerkt dat ze aanwezig was, echt heel prettig en wat een ontzettende meerwaarde heeft dit gehad!"

gegevens en wensen uitwisselen

stap 1

Afscheidsfotografie (of uitvaartfotografie genoemd) kan een goede manier zijn voor verwerking voor de nabestaanden van het definitieve laatste afscheid.

Tijdens ons mailcontact bespreken we al jullie wensen over de fotografie en informatie over de uitvaart. 


Fotograferen op dag van afscheid

stap 2

Tijdens de dag dat ik erbij ben, blijf ik op gepaste afstand. En alles is in overleg van te voren besproken. Het is voor ieder afscheid verschillend wat wel/niet wenselijk, fijn is. 

Ik ben respectvol en discreet aanwezig, waardoor ieder de ruimte heeft zijn/haar verdriet & afscheid te uiten. 

Niks wordt opnieuw gedaan voor het 'perfecte plaatje'. Nee, het perfecte plaatje als krachtige herinnering voor later zijn juist die momenten, die jullie misschien niet bewust doorhebben vanwege het verdriet. Een hand op iemand's schouder, een zonnestraal door de kerk, een liefdevolle blijk.. Deze (kleine) momenten kunnen van grote betekenis zijn. 

Ik fotografeer wat er gebeurd, dat heet documentaire fotografie. Ik fotografeer wat ik zie, wat er gebeurd - zodat jullie later dit afscheid kunnen herbeleven en het je kan helpen om te rouwen, het een plekje te kunnen geven.

Ná het afscheid maak ik thuis een back-up van de foto's, zodat er niks met de foto's kan gebeuren. Ik loop alle foto's 1 voor 1 na en als de foto's allemaal klaar zijn, zet ik ze op een online foto-galerij. Je krijgt van mij bericht met de link, inclusief een persoonlijk wachtwoord. Via de link kunnen de foto's gedownload worden. 

Er is geen limiet aan het aantal foto's. Elke uitvaart verloopt anders, en dat is ook zo met de aantal beelden die ik dan maak. Je krijgt de complete serie, je hoeft dan dus geen selectie-keuze te maken.

Ik zal nooit zonder toestemming foto's van de uitvaart online of elders delen. 

stap 3